Menu

Vína z Moravy, Vína z Čech

akce a novinky

Slámové víno dozrálo

Šíp, 22.2.2007

Hrozny odrůdy Veltlínské zelené pro výrobu slámového vína sundává Miroslava Běželová z Vinných sklepů Lechovice.

Vybrané hrozny pro výrobu tohoto vína musejí minimálně tři měsíce vysychat na slámě či rákosu, případně zavěšené ve větraném prostoru. Pomalým odpařováním vody se docílí, aby získaný mošt vykazoval nejméně sedmadvacet stupňů cukernatosti. Slámové víno patří ke špičkovým výběrovým vínům s vysokým obsahem přírodního zbytkového cukru.

Rulandské bíle ze Zámeckého vinařství Bzenec je nejlepším vínem České republiky pro rok 2019

5. 12. 2018 08:53, Pro veřejnost

Zástupci Národního vinařského centra a hodnotící komise vyhlásili 4. prosince ve Valticích absolutního Šampiona Salonu vín – národní soutěže vín 2019, nejvyšší a největší soutěže vín v České republice ...

Vína z Moravy, Vína z Čech