Vína z Moravy, Vína z Čech

akce a novinky

Růžové osvěžení!

Vyzkoušejte něco nového a neotřelého! Koktejly z moravských a českých růžových vín jsou ideálním osvěžením v teplých letních dnech a večerech. Překvapte své blízké těmito nápaditými a lahodnými míchanými drinky a už nebudou chtít jiné!

Sladké snění

Ponořte se do snění s naším něžným růžovým koktejlem. Jedinečná kombinace ovoce a moravské Frankovky rosé vytvoří skvělou chuť, která rozptýlí běžné starosti všedního dne.

Co budeme potřebovat?

Sladké snění

  • polosuchou moravskou Frankovku rosé
  • plátky čerstvé hrušky
  • fialkový sirup
  • perlivou vodu
  • led

Postup: Do sklenice vložíme led, plátky hrušky a do 2/3 zalijeme vínem. Poté dolijeme perlivou vodou a zakápneme fialkovým sirupem.

Čirý vzhled s půvabnou kombinací ledových kostek a jemných plátků hrušky. Jemné tóny jahod a červeného rybízu ve frankovce se elegantně a nenuceně spojily s chutí fialkového sirupu. Celková harmonie působí příjemně a decentně na chuťové pohárky a evokuje atmosféru emotivního koncertu vážné hudby pod širým nebem.

Jarní probuzení

Jistě znáte ten pocit, kdy se probudíte do prosluněného jarního rána. Stejně osvěžující, lehký a báječný je i tento koktejl. Postačí ta správná kombinace hruškového sirupu a moravského růžového vína!

Co budeme potřebovat?

Jarní probuzení

  • suchý moravský rosé sekt
  • hruškový sirup
  • ledovou tříšť

Postup: Do mixéru vložíme ledovou tříšť, hruškový sirup a rozmixujeme na pyré. Poté navrstvíme do sklenice na martini a zalijeme růžovým sektem.

Velmi jemná vůně hrušek osloví zejména ženy, jelikož právě tuto vůni vyhodnotily Francouzky jako nejpřitažlivější. Spojením suchého sektu s hruškovým sirupem vzniká velmi elegantní a osvěžující dlouhotrvající chuť. Zpočátku se v ústech rozvíjí svěžest sektu, která následně po stejné svěží linii pokračuje dlouhou dochutí doprovázenou jemností hruškové chuti.

Lesní ticho

Letní večery přímo vybízejí k příjemnému posezení s přáteli či rodinou a k tomu se skvěle hodí svěží drink z růžového vína. Kombinace borůvek a moravského vína vás prostě dostane.

Co budeme potřebovat?

Lesní ticho

  • polosuchý moravský Cabernet Sauvignon rosé
  • borůvkový džus
  • perlivou vodu
  • led

Postup: Do sklenice na whisky vložíme led, zalijeme do půlky borůvkovým džusem a dolijeme vínem a perlivou vodou. Jako ozdobu dáme několik borůvek.

Nádherná rubínová barva se mění směrem k okraji sklenky až do lososové růžové. Cabernet Sauvignon se velmi dobře spojil s tóny čerstvých kanadských borůvek a borůvkového džusu, Výsledkem je velmi osvěžující lehká chuť!